Ontwikkelingsspeelgoed

Speelgoed voor goede ontwikkeling

Het assortiment van de webwinkels aan babyspeelgoed bestaat ook voor een groot deel aan speelgoed dat de ontwikkeling van de baby stimuleert. Het helpt ze bijvoorbeeld met het leren van kleuren, vormen, cijfers of letters. Er zijn ook soorten speelgoed die de baby helpen alledaagse situaties te herkennen, zoals autorijden of naar school gaan.

Spelenderwijs leren

Het educatief babyspeelgoed is verkrijgbaar vanaf de leeftijd 5 maanden. Rond deze leeftijd begint uw baby zich bewust te worden van zichzelf en zijn omgeving. Door op deze leeftijd speelgoed te introduceren dat de hersenontwikkeling stimuleert, zal de baby leren om verschillende dingen tegelijk te doen. Zo veel mogelijk samen met uw baby spelen, heeft een positief effect op de sociale en emotionele ontwikkeling. Het is dus erg belangrijk om goed contact te maken met uw baby.

Muziek

Het is wetenschappelijk bewezen dat het blootstellen van een baby aan muziek de hersenontwikkeling bevorderd. Zo zou klassieke muziek uw baby slimmer maken naarmate hij of zij ouder wordt. Dat gezegd betekend dit niet dat andere genres muziek een negatief effect zouden kunnen hebben op uw baby. Integendeel zelfs, de baby zal zo sneller geluiden en stemmen van elkaar onderscheiden, het ruimtelijke inzicht wordt verbeterd en de baby zal van de muziek veel rustiger en vrolijker worden. Veel educatief speelgoed bevat geluidjes en muziekjes die de baby zal herkennen als hij of zij speelt met dat speelgoed. Er zijn ook speciale baby-cd's verkrijgbaar, daarop staat een combinatie van klassieke muziek en kinderliedjes. U kunt natuurlijk ook zelf een liedje voor uw baby zingen, en naarmate hij of zij ouder wordt, zullen ze proberen mee te brabbelen.

Terug naar overzicht
Contactformulier